FAQ

Hieronder vind je de antwoorden op veelgestelde vragen.

Staat het antwoord op je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Voor melders en bewoners

S1MONE is een communicatietool die ervoor zorgt dat jouw beheerder via een unieke QR-code je meldingen en reparatieverzoeken ontvangt en je via WhatsApp op de hoogte houdt van de voortgang.

Nee, S1MONE is niet de partij die de melding afhandelt. Dat blijft de taak en verantwoordelijkheid van jouw beheerder. S1MONE is ook geen onderhouds- of oplossende partij, maar een softwarebedrijf.

Scannen is eenvoudig. Met de camera van je telefoon richt je op de QR-code (je maakt dus geen foto). Je telefoon toont nu een webadres. Als je hierop klikt, kom je terecht op een webpagina. Als dit niet werkt op jouw telefoon, scan dan via www.s1scanner.nl.

Nee, het maken van een melding is gratis. Het kan wel voorkomen dat je beheerder kosten in rekening brengt bij bepaalde meldingen. Vraag dit eventueel na bij je beheerder via WhatsApp.

Jouw beheerder pakt de melding op en zal eventueel via WhatsApp extra vragen stellen. Als er een statuswijziging is, word je via WhatsApp op de hoogte gehouden van de statuswijziging. Wil je je beheerder nog iets melden of vragen? Doe dit dan via WhatsApp.

Voor leveranciers

S1MONE is een communicatietool voor de afhandeling van meldingen en reparatieverzoeken via unieke QR-codes. De gekoppelde beheerder zet de melding als opdracht door naar een leverancier. Beheerders en leveranciers werken vanuit een eigen S1MONE-omgeving.

In het account van je leveranciersportaal kun je instellen dat je bij een nieuwe opdracht een WhatsApp-bericht en/of e-mail ontvangt.

Ja, je kunt in het leveranciersportaal een opdracht ‘terugzetten’ naar de opdrachtgever (inclusief reden). Als je niet werkt in S1MONE, dan blijf je dit doen via e-mail of telefoon.

Je kunt met de opdrachtgever blijven communiceren op de gebruikelijke manier (e-mail, telefoon etc.). Wil je efficiënter werken via het leveranciersportaal van S1MONE en kunnen communiceren via chats? Maak dit dan kenbaar aan je opdrachtgever die jou kan aansluiten.

Ja, je kunt de offerte uploaden in het veld ‘Documenten’. Stuur daarna een chatbericht naar de opdrachtgever om te laten weten dat de offerte beschikbaar is.