Klantcontact en gebrekkige communicatie

zaterdag 29 juli 2023

Organisaties met een klantcontactcenter kampen met negatieve ervaringen. De afgelopen tijd lezen we hierover veel berichten.

technisch beheer melding maken reparatieverzoek indienen

Wat is er aan de hand?
Als leverancier van een communicatietool herkennen we de genoemde problemen, met name de gebrekkige communicatie en de bereikbaarheid. Aan de andere kant zien we ook dat een groeiend aantal organisaties een verbetering inzet, omdat zij heel graag hun dienstverlening willen verbeteren. Ontwikkelingen als personeelstekort, behoefte aan digitalisering en de kracht van social media spelen daarbij een belangrijke rol.

Een greep uit het nieuws van afgelopen tijd:
* www.klantcontact.nl/opinie/dit-is-waarom-de-slechte-klantenservice-van-vanmoof-bijdroeg-aan-het-faillissement
www.eigenhuis.nl/nieuws/vve-meldpunt-driekwart-van-respondenten-ontevreden-over-beheerder
www.customerfirst.nl/nieuws/2023/07/belastingdienst-pilot-met-mastodon-voor-klantcontact
www.klantenservicefederatie.nl/ksf-peiling-uitbesteden-klantcontact
www.marqit.nl/newsitem/28441

Wat zijn de klachten?
Lange wachttijden, onvriendelijke medewerkers en het gebrek aan oplossingsgerichtheid. Met name gebrekkige communicatie zorgt voor ontevredenheid. Meldingen worden niet behandeld en er is weinig empathie voor de problemen van klanten. Het ontbreken van een goed systeem verergert de situatie. Klanten voelen zich gefrustreerd en niet gehoord. Er is behoefte aan verbeteringen om het vertrouwen te herstellen en klantloyaliteit te bevorderen.

Zijn er oplossingen?
Ja, er zijn zó veel innovatieve oplossingen! Dankzij de doorbraak van AI wordt dat alleen maar meer. Gelukkig zit de angst voor verandering bij organisaties steeds minder vaak in de weg. Klanten snakken naar klantvriendelijkheid én efficiency.

Wij van S1MONE Group adviseren… S1MONE!
Noem het onbescheiden, maar S1MONE is op dit moment waarschijnlijk de beste communicatietool voor het efficiënt afhandelen van meldingen. Door de vele gesprekken met prospects en klanten hebben we een goed beeld van wat er speelt in de markt en wat er nodig is:

 1. Gebrekkige communicatie
  We zeggen altijd: het begint met een complete melding. Dankzij de koppeling tussen S1MONE en WhatsApp is communicatie tussen melder en beheerder 24/7 optimaal. Een eventuele taalbarrière lossen we op met vertaaltools.
 2. Tijdgebrek
  Dit ontstaat nu vaak door personeelstekort. Hoe completer je melding, hoe meer tijd je bespaart.  De ontvangst van een S1MONE-melding duurt 0 seconden en de verwerking is minimaal. De tijd die je overhoudt is voor klanten die dat écht nodig hebben!
 3. Slechte administratie
  Een melding van S1MONE is een compleet digitaal dossier, omdat alle betrokkenen zijn aangehaakt.
 4. Hoge kosten
  Dit zijn vaak faalkosten. Door het terugdringen van dubbele meldingen, onvolledige gegevens en tijdrovende administratie houd je tijd én geld over.
 5. Onwettelijke besluitvorming
  Dankzij de  accorderingsflow moet bijvoorbeeld een VvE-bestuur of commissie eerst goedkeuring geven op werkzaamheden aan een dak. Hiermee bereik je transparante besluitvorming en voorkom je juridische problemen.
#klantenservice #kcc #customerexperience #klantcontact #klanttevredenheid #vastgoedbeheer #reparatieverzoek #vvebeheer #communicatietool #klantcontactcenter #firsttimefix

Wil je zien hoe S1MONE werkt? Klik hier voor een demo of neem contact op via info@s1monegroup.com of T 085-0027791.