Winter VvE Groep sluit aan bij S1MONE

dinsdag 27 december 2022

S1MONE draagt graag bij aan de missie van Winter VvE Groep: hoogwaardige dienstverlening gericht op instandhouding, verbetering en verduurzaming van gebouwen.

VvE-beheerder melding maken reparatieverzoek indienen

Onze klant Winter VvE Groep is zó enthousiast en loyaal dat we besloten dit innovatieve VvE-beheerkantoor nog een keer in de etalage te zetten. Al in 2021 besloot de organisatie met S1MONE te gaan werken. Op strategische wijze wordt elk half jaar opgeschaald. Nu ook weer: nog eens 11.000 woningen worden begin 2023 aangesloten op het digitale klantcontactcenter. Met communicatietool S1MONE wordt een nog betere klantenservice geboden bij het indienen van reparatieverzoeken zónder in te leveren op persoonlijk contact.

Hoe S1MONE werkt? De bewoner scant de unieke QR-code in de meterkast of algemene ruimte en dient een melding in via WhatsApp. Door de koppeling met Twinq VvE Software & Vastgoed Software wordt bovendien een efficiencyslag gemaakt doordat een melding in één keer compleet met foto of video binnenkomt in het Twinq-account van de VvE en op gebruikelijke wijze kan worden afgehandeld. Communicatie over de voortgang met de bewoner via telefoon en e-mail wordt vervangen door chatverkeer. Zo bouw je per melding een compleet digitaal dossier op!

Winter VvE Groep heeft een duidelijke missie: opereren als een innovatief VvE-beheerkantoor met kwalitatief hoogwaardige dienstverlening gericht op instandhouding, verbetering en verduurzaming van het gebouw dat wordt verantwoord in een transparante financiële administratie met als doel het behalen van maximale klanttevredenheid. Winter VvE Groep is een organisatie waarin VvE’s en de eigen medewerkers zich prettig en thuis voelen. S1MONE draagt bij aan de missie van Winter VvE Groep. Op zoek naar een proactieve VvE-beheerder die met alle disciplines onder één dak ook uw VvE beheert en ontzorgt? Kijk op www.wintervvegroep.nl.

Wij spreken veel beheerorganisaties over digitalisering. Gelukkig zit de angst voor verandering steeds minder vaak in de weg. Bewoners snakken naar klantvriendelijkheid. Durf ook te innoveren! Het is echt mogelijk om digitaal én persoonlijk te communiceren. Wij helpen jouw beheerorganisatie of woningcorporatie graag op weg met een strategie en planning.

#vastgoedbeheer #vvebeheer #reparatieverzoek #storingsdienst #communicatietool #vastgoedbeheersysteem #klantcontact #woningcorporatie #propertymanagement #realestate

Wil je zien hoe S1MONE werkt in Twinq? Neem contact op voor een (online) demo:

E: info@s1monegroup.com
T: 085-0027791