Smarter in housing met Van 't Hof Rijnland!

woensdag 28 september 2022

Met ruim 36.000 huur- en koopwoningen is Van 't Hof Rijnland Vastgoedmanagement één van de grootste aanbieders in Nederland.

Schep VvE-beheerder melding maken reparatieverzoek indienen

Alle disciplines komen aan bod: van financieel tot technisch beheer en van secretarieel tot accountmanagement. De organisatie heeft ook een VvE-beheertak die streeft naar een ontzorgende aanpak. Zie ook: https://hof-rijnland.nl/VVE

De ambitie van de technische organisatie is groot: Van ’t Hof Rijnland Vastgoedmanagement wil 7 dagen per week, 24 uur per dag klaarstaan voor haar klanten. Communicatie is dan het sleutelwoord en dit vraagt om een passende dienstverlening met een efficiënte werkwijze. Daarnaast wil de organisatie een hoogwaardige klantbeleving om het klantcontact te optimaliseren. Een samenwerking kon dan ook niet uitblijven! Dank Bert van Lunteren, Arie van der Toorn, Perry Krom (op de foto met Mark van Kan) en Maik Chambone voor het vertrouwen in deze langdurige samenwerking.

Na een vliegende start in 2020 zijn S1MONE en Van 't Hof Rijnland Vastgoedmanagement verder gaan bouwen aan een succesvolle formule. Resultaat: het komende half jaar worden nog eens 15.000 extra woningen aangesloten.

En hoe werkt het dan? Bewoners dienen hun storingen en reparatieverzoeken in via S1MONE, dé communicatietool waarmee je optimale klantenservice biedt. Iedere woning en algemene ruimte is voorzien van een QR-codesticker, zodat meldingen eenvoudig via WhatsApp met foto of video worden ingediend. Dankzij een technische koppeling met Twinq VvE Software & Vastgoed Software zorgt S1MONE ervoor dat de ontvangen melding op gebruikelijke wijze in Twinq wordt afgehandeld. De VvE-beheerder en de bewoner worden met notificaties op de hoogte gehouden van de status van de reparatie. Zie ook: Twinq en S1MONE bundelen de krachten.

Wij spreken veel beheerorganisaties over digitalisering. Gelukkig zit de angst voor verandering steeds minder vaak in de weg. Bewoners snakken naar klantvriendelijkheid. Durf ook te innoveren! Het is écht mogelijk om digitaal en toch persoonlijk te communiceren. Wij helpen jouw VvE-beheerorganisatie of woningcorporatie graag op weg met een strategie en planning.

#vvebeheer #reparatieverzoek #storingsdienst #communicatietool #vastgoedbeheer #innovatie #vve #woningcorporatie #klantcontact #klanttevredenheid

Wil je zien hoe S1MONE in Twinq werkt? Neem contact met ons op voor een (online) demo: info@s1monegroup.com – T 085-0027791