S1MONE en Fietslease Holland maken meters

donderdag 14 april 2022

Als leaserijder scan je de QR-code aan je sleutelhanger en dien je een reparatieverzoek inclusief foto en video in via WhatsApp. Bij Holland Fietslease of een aangesloten servicepartij ontstaat een compleet en foutloos digitaal dossier.

technisch beheer melding maken reparatieverzoek indienen

Als leaserijder scan je de QR-code aan je sleutelhanger en dien je een reparatieverzoek inclusief foto en video in via WhatsApp. Bij Holland Fietslease of een aangesloten servicepartij ontstaat een compleet en foutloos digitaal dossier. Onderlinge communicatie vindt plaats via chat en alle betrokkenen worden met notificaties op de hoogte gehouden van de status van de reparatie. 

Onze klant Fietslease Holland heeft afgelopen jaar een behoorlijke groei van zakelijke en private leaserijders doorgemaakt. Dienstverlening gaat gepaard met service en dan is de link met S1MONE snel gemaakt! De behoefte aan klantvriendelijkheid is universeel en de sleutel tot een succesvolle organisatie.

S1MONE staat voor het optimaliseren van klantcontact. Digitale communicatie is efficiënt, kan 24/7 plaatsvinden en wordt AVG-proof gelogd. Hiermee onderscheid je je ten opzichte van je concurrentie. En: hoe completer een reparatieverzoek, des te minder afhandelingstijd.

Hoe S1MONE werkt? Als leaserijder scan je de QR-code aan je sleutelhanger en dien je een reparatieverzoek inclusief foto en video in via WhatsApp. Bij Fietslease Holland of een aangesloten servicepartij ontstaat een compleet en foutloos digitaal dossier. Onderlinge communicatie vindt plaats via chat en alle betrokkenen worden met notificaties op de hoogte gehouden van de status van de reparatie. Het is zó eenvoudig.

Gisteren werd het eerste deel van de jaarlijkse Fietstest.nl gepubliceerd. Met een zonnige periode voor de deur is dit voor veel mensen hét moment voor een nieuwe fiets of e-bike. Fietslease Holland biedt tijdelijk een korting van 50% op de maandlasten van de eerste drie maanden van je leasecontract! Kijk op: https://lnkd.in/etXX2qP7

#klantcontactcenter #reparatieverzoek #communicatietool #firsttimefix #klantenservice #kcc #customerexperience #fietslease #servicetool #leasing

Ook je klantcontact verbeteren? Neem contact op:

E: info@s1monegroup.com
T:  085-0027791