Grenzeloze communicatie bij VPS Nederland

vrijdag 18 augustus 2023

VPS Nederland verzorgt het vastgoedbeheer van opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen bij diverse gemeenten.

De organisatie is specialist in beveiliging en onderhoud van de huisvesting van tijdelijke gebruikers. Lees meer over VPS Nederland.

De uitdaging?
De taalbarrière tussen bewoner en beheerder. VPS Nederland wil voorkomen dat er veel tijd opgaat aan telefonische meldingen van bewoners die geen Nederlands spreken. Hierdoor ontstaat veel miscommunicatie: een telefoonnummer dat niet klopt, een verkeerd gespelde naam, een dubbele melding etc. VPS heeft behoefte aan een complete schriftelijke melding met foto of video. 

De oplossing?
Een bewoner is dé cruciale informatiebron bij het oplossen van meldingen. Welke taal die persoon ook spreekt. S1MONE heeft het mogelijk gemaakt dat een melder in de eigen taal een omschrijving kan typen waardoor áltijd een complete en gedetailleerde melding met foto en/of video kan worden ingediend.

En nu?
De samenwerking tussen VPS Nederland en S1MONE is een feit! De eerste locatie is een handbalterrein met tijdelijke woonunits in de Gemeente Waterland. Eén van de snelste implementaties ooit op locatie: in minder dan 2 uur tijd zijn 55 units opgeleverd. Elke woonunit, de algemene wasruimten en technische ruimte hebben nu een sticker met een unieke QR-code.

Hoe het dan werkt?
Een bewoner scant de QR-code met de camera van de smartphone en dient, zónder inloggegevens of portaal, een melding in via WhatsApp. De melding van de bewoner komt bij VPS binnen die de opdracht doorzet naar de huismeester, technische dienst of oplossende partij. Tijdens de afhandeling wordt de bewoner op de hoogte gehouden van de status.

S1MONE maakt het mogelijk om óók in een andere taal digitaal en persoonlijk te communiceren. 

Deze prachtige samenwerking was niet tot stand gekomen zonder Mark van den Haterd van VPS Nederland! En… binnenkort gaan we aan de slag bij een opvanglocatie in Gemeente Landsmeer.

#vastgoedbeheer #leegstandbeheer #reparatieverzoek #storingsdienst #communicatietool #flexwoningen #gemeentewaterland #opvanglocaties #vpsnederland

Wil je zien hoe S1MONE werkt bij tijdelijke locaties? Klik hier voor een demo.

info@s1monegroup.com – T 085-0027791