Een doeltreffend én sociaal samenwerkingsverband

donderdag 14 december 2023

Onze klant VPS Nederland verzorgt het technisch beheer, onderhoud en de beveiliging op tijdelijke locaties door heel Nederland. 

De organisatie is specialist in de huisvesting van tijdelijke gebruikers. Lees meer over VPS Nederland.

Onlangs is voor de periode van 6 maanden een winteropvang voor dak- en thuisloze mensen geopend aan de Sportlaan in Den Haag in het voormalige HagaZiekenhuis. Dit project is in samenwerking met Leger des Heils en Gemeente Den Haag. De gemeente vindt het belangrijk dat er een plek is voor dak- en thuislozen die hier in de winter bij slechte weersomstandigheden kunnen verblijven.

De uitdaging? VPS Nederland wil een veilige woonplek creëren en voorkomen dat er veel tijd opgaat aan telefonische meldingen. Bij technisch beheer kan miscommunicatie ontstaan die van invloed is op het afhandelingsproces. Denk bijvoorbeeld aan een telefoonnummer dat niet klopt, een verkeerd gespelde naam, een verkeerde interpretatie door een taalbarrière of een dubbele melding. Om efficiënt te kunnen werken heeft VPS behoefte aan een gebruiksvriendelijke manier om meldingen te verzamelen.

De oplossing? Binnen de tijdelijke opvanglocatie is door VPS Nederland een huismeester aangesteld om meldingen en vragen van bewoners eerstelijns op te vangen. Een bewoner is dé cruciale informatiebron bij het oplossen van meldingen. Daarom worden de kamers en algemene ruimten voorzien van een sticker met een unieke QR-code, zodat de tijdelijke bewoner een melding kan indienen.

Hoe het werkt? Een bewoner scant de QR-code met de camera van de smartphone en dient, zónder inloggegevens of portaal, een melding in via WhatsApp. Dankzij autotranslate maakt S1MONE het bovendien mogelijk dat een bewoner in de eigen taal een omschrijving kan typen. Hierdoor kan op een makkelijke manier een complete melding met foto of video worden ingediend. De melding van de bewoner komt vervolgens binnen bij VPS Nederland die de opdracht doorzet naar de technische dienst of oplossende partij. Tijdens de afhandeling van de melding wordt de bewoner met notificaties op de hoogte gehouden van de status.

Lees ook over de eerdere samenwerking met VPS bij opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen bij Gemeente Waterland, zie: https://www.s1monegroup.com/nieuws/grenzeloze-communicatie-bij-vps-nederland

#vastgoedbeheer #leegstandbeheer #reparatieverzoek #storingsdienst #communicatietool #flexwoningen #gemeentedenhaag #opvanglocaties #vpsnederland #legerdesheils

Wil je zien hoe S1MONE werkt op tijdelijke locaties, zoals flexwoningen en opvanglocaties? Klik hier voor een demo. info@s1monegroup.com – T 085-0027791