De visie van VERRA

donderdag 17 februari 2022

De visie van VERRA Real Estate is om eigenaren, expats en bedrijven het hoogst mogelijke serviceniveau te garanderen bij het huren of verhuren van woonruimte.

technisch beheer melding maken reparatieverzoek indienen

Niet gek dus dat deze enthousiaste makelaar wil werken met S1MONE, dé communicatietool waarmee je optimaal service biedt aan je klanten. 

Service, daar slaan wij direct op aan! En zeg eens eerlijk: als hoogwaardige dienstverlener kom je toch niet meer weg met slechts een telefoonnummer dat maar een paar uur per dag bereikbaar is? VERRA Real Estate heeft iedere woon- en algemene ruimte voorzien van een QR-codesticker van S1MONE, zodat huurders storingen en reparatieverzoeken eenvoudig via WhatsApp kunnen indienen.

En hoe werkt het dan verder? De melding van de huurder komt met foto of video in het dashboard binnen. De herstelwerkzaamheden zet je daarna via S1MONE uit bij een passende reparateur, ook als deze met een eigen ordersysteem werkt. Zo bouw je per melding een compleet digitaal dossier op.

VERRA Real Estate is specialist in het (tijdelijk) verhuren en beheren van woonruimte voor eigenaren en levert exclusief maatwerk op het gebied van huisvestingsaanvragen voor bedrijven en expats. Lees meer over VERRA Real Estate.

Wij spreken veel beheerorganisaties over digitalisering. De angst voor verandering lijkt vaak in de weg te zitten, terwijl huurders snakken naar klantvriendelijkheid. Durf ook te innoveren! Wij helpen jouw organisatie graag op weg. 

#vastgoedbeheer #vvebeheer #reparatieverzoek #storingsdienst #communicatietool #innovatie #vastgoedbeheersysteem #klantcontact #woningcorporatie #propertymanagement

Wil je zien hoe S1MONE werkt? Neem contact met ons op voor een (online) demo: www.s1monegroup.com - info@s1monegroup.com – T 085-0027791